İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bilkent Medeniyet Topluluğu 20-21 Güz Dönemi Faaliyet Raporu

Bu Dönem Ne Yapıldı ?

•Okumalar

•Konferanslar

•Bildiriler

•Medeniyet Bânîleri Serisi

Okumalar

Her haftanın Çarşamba ve Cuma günleri, yoğun takvimlerde küçük molalar verilerek adet haline getirilmiş hadis ve tefsir okumaları yapıldı.

Hadis Okumaları

Ekseriyetle Riyâzu’s Sâlihîn’den konularına göre seçilen hadislerin okunduğu okumalar, okunan hadislerin mütâlaası takip etti.

Tefsir Okumaları

Ekseriyetle Ömer Nasuhi Bilmen, Elmalılı Hamdi Yazır ve Taberî’nin tefsirlerinin okunduğu okumaları, okunan ayetlerin mütâlaası takip etti.

Konferanslar

Her dönem olduğu üzere bu dönem de çeşitli konularda konferanslar düzenlendi, hocalar ağırlandı. Konferanslardan önce konu ile ilgili okumalar yapılarak hazırlık yapıldı. Topluluk olarak ziyarette bulunan hocalar adına fidan diktirildi.

Gümrü Antlaşması’nın 100. Yılında ermeni Meselesi Prof. Dr. Haluk Selvi

3 Aralık Perşembe günü, Gümrü Antlaşması’nın 100. yılında Haluk Selvi Hoca, Zoom üzerinden teşrif etmiş, ermeni meselesi üzerine bir konferans vermiştir. Konferans’ın tamamına aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

Azgelişmişlik Üstünlüktür Lütfi Bergen

10 Aralık Perşembe günü, Lütfi Bergen Hoca «Azgelişmişlik Üstünlüktür» adlı kitabı üzerine, aynı isimde bir konferans vermek üzere Zoom üzerinden teşrif etmiştir. Konferans’ın tamamına aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

Medeniyet Bânîleri

Topluluk olarak bu dönem, mensubu bulunduğumuz Türk-İslam Medeniyeti’nin inşâsında katkıları bulunan değerli şahsiyetleri anmak ve tanımak amacıyla bir video serisine başlandı. Seride ele alınan şahsiyetlerin hayatı ve medeniyetimize olan katkıları anlatılmak amaçlandı. Beş videodan oluşan serinin oynatma listesine buradan, yahut aşağıda bulunan linklerden erişebilirsiniz.

İsmail Saib Sencer
Babanzâde Ahmed Naim
Hammâmizâde İsmail Dede Efendi
Zekâi Dede Efendi
Ahmed Avnî Konuk

Yorumlar kapatıldı.