İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

101. Sene-i Devriyyesi’nde İstanbul’da İşgâl Mezâlimi – Mustafa Budak

Topluluğumuz, 16 Mart Salı Günü, “101. Sene-i Devriyyesi’nde İstanbul’da İşgâl Mezâlimi” serlevhâlı konferansta Prof. Dr. Mustafa Budak’ı misafir etti.
Çevrimiçi gerçekleştirilen konferansta işgal kuvvetlerinin İstanbul’a çıkarma yaptığı ilk safhadan başlayan Budak, 16 Mart’a giden süreçte İstanbul’daki siyasî ve sosyal atmosfere değindi. Bilahare, Misak-ı Millî’nin işgâl kuvvetlerinin resmî işgal kararını almasında oynadığı rolden bahseden Prof. Dr. Mustafa Budak, 16 Mart Günü işgâl kuvvetlerinin İstanbul’daki faaliyetlerine dikkat çekti. Ayrıca işgâl sonrası tutuklamalardan da bahsetmekle beraber İstanbul’a işgal kuvvetlerinin ayak basmasından resmî işgâl günlerine kadar olan dönemdeki halkın gösterdiği tepkilere de temas etti. Konuşmasının sonunda işgâl dönemi ile alakalı küçük de bir fotoğraf sunumu yapan Budak, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.
Konuşmanın sonunda kendisi adına dikilen fidanların sertifikasını arz eden Bilkent Medeniyet Topluluğu’na ve katılımcılara teşekkür etti.
Kendisine Bilkent Medeniyet Topluluğu olarak teşriflerinden ötürü tekrardan şükranlarımızı arz ediyoruz.

Yorumlar kapatıldı.