İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupa Türkiyesi’ni Kaybımız: Balkan Fâciası ve Rumeli’nin Elden Çıkışı – Prof. Dr. Necmettin Alkan

Topluluğumuz, 8 Mart 2022 tarihinde Prof. Dr. Necmettin Alkan ile “Avrupa Türkiyesi’ni Kaybımız: Balkan Fâciası ve Rumeli’nin Elden Çıkışı” serlevhalı konferansta bir araya geldi.

Çevrimiçi gerçekleştirilen konferansta, Balkanlarda II. Abdülhamid devri gelişmeleriyle söze başlayan Prof. Dr. Necmettin Alkan, 1908-1912 arasındaki siyasî ve askerî konjonktüre dikkat çekti. II. Meşrutiyet’in ilanının ve 31 Mart hadiseleri sonrası iş başına gelen hükümetlerin Rumeli meselesinde oynadıkları rol hakkında konuşan Alkan, meselenin istikrarsız Osmanlı siyaseti boyunca nasıl ilerlediğini örnekler vererek anlattı.

Bunu müteakip, II. Abdülhamid devrindeki Balkan siyasetinin bu dönemde izlenen Balkan siyaseti ile mukayese eden Prof. Alkan, genel kanının aksine meseledeki asli mesullerin askeriyedeki İttihatçı yahut Halaskar grupların değil, topyekûn isnat edilmesi gereken kişiler bütünü olduğundan bahsetti. Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Alkan, günün anısına kendi adına bağışlanan fidanlar ve konferans daveti hasebiyle Bilkent Medeniyet Topluluğu’na teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Bizler de kendilerine nazik kabulleri ve tafsilatlı konuşmaları hasebiyle şükranlarımızı arz ediyoruz.

Yorumlar kapatıldı.