İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’nin Ortadoğu Siyaseti ve Filistin — Prof. Dr. Kudret Bülbül

Topluluğumuz 30 Kasım 2023 Perşembe günü saat 12.30’da “Türkiye’nin Ortadoğu Siyaseti ve Filistin” başlıklı konferans için Prof. Dr. Kudret Bülbül’ü ağırladı.

Konuşmacının Kısa Özgeçmişi:

1970 yılında Konya’da doğan Prof. Dr. Kudret Bülbül, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini aynı şehirde tamamladıktan sonra, 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. “Bir Düşünür Olarak Prens Said Halim Paşa” adlı teziyle yüksek lisansını aynı üniversitede tamamladıktan sonra, küreselleşme ve küreselleşmenin Türk siyasi/düşünsel yaşamı üzerindeki etkileri konulu çalışmalarıyla Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde doktora derecesini aldı. Akademik çalışmalarını devam ettirmek maksadıyla bir yıl İngiltere’de ve iki yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde bulundu.

Kamu görevlerinde de etkin bir şekilde yer alan Prof. Dr. Kudret Bülbül, 2010-2014 yılları arasında Başbakanlık Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığında Müsteşar Yardımcısı ve bir dönem Müsteşar Vekili olarak görev aldı. Daha sonra yaklaşık üç yıl boyunca Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) görevini üstlendi. Bu süreçte kısa bir dönem Başbakanlık Müşavirliği görevinde de bulundu. Akademik ve kamu yönetimi alanındaki deneyimlerini bir araya getirerek farklı üniversitelerde görev yaptı ve son olarak Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı görevini sürdürmektedir.

Yorumlar kapatıldı.